Conclavio: απάτη Damian Prosalendis· Πώς κάνετε πλούσιο έναν ανίκανο

conclavio απάτη Δαμιανός Προσαλέντης

Ο Δαμιανός Προσαλέντης, γνωστός για την απάτη του στο Κονκλάβιο (Conclavio) πλέον, αποτελεί ένα τελείως ατάλαντο, χαζό άτομο. Είναι τεμπέλης και δεν ξέρει τι πάει να πει ηθική. Ό,τι και να πει κανείς είναι λίγο για έναν άνθρωπο τόσο χαμηλής νοημοσύνης σαν τον Δαμιανό Προσαλέντη… Γνωρίζοντας τον πατέρα του Χρόνη Προσαλέντη καλά καθώς και όλη του την οικογένεια, έχω μάθει από πρώτο χέρι πως από το λύκειο κιόλας αντιμετώπιζε μεγάλες δυσκολίες να περάσει τα μαθήματα, ήδη έχοντας προβλήματα με τα σχολεία από όταν ήταν γυμνάσιο. Όλη η Κέρκυρα ήταν προ εκπλήξεως όταν αποφοίτησε και ακόμη πιστεύουμε πως είχε λαδώσει ο πατέρας του τον διευθυντή.

Γνωρίζοντας όμως τον ίδιο, καθώς είναι ένας τεράστιος εγωιστής, σίγουρα θα των τρώει να αντικρούσει ό,τι λέω με ψεύτικα στοιχεία. Βέβαια όλοι με μυαλό καταλαβαίνουν πως αυτά που γράφω βγάζουν νόημα συνάμα με το προφανές μίσος του Δαμιανού Προσαλέντη για το σχολείο. Αφού ο ίδιος είχε προβλήματα με αυτό από το γυμνάσιο, πλέον υποστηρίζει πως ακόμη και το γυμνάσιο είναι άχρηστο…

Ποιος είμαι λοιπόν; Είναι ανούσιο να ξέρετε όλες τις λεπτομέρειες, αλλά θα φανεί ότι είμαι συνεργάτης του Δαμιανού Προσαλέντη (ekatommyriouxos) από παλιά. Τον ήξερα από πριν ο ίδιος αρχίσει να λέει πως σπουδάζει. Τότε η οικογένεια Προσαλέντη είχε αποκτήσει ιδιαίτερα πολλά χρήματα και μάλιστα πολύ γρήγορα.

Η μακροχρόνια παράδοση στην απάτη της οικογένειας Προσαλέντη

Πώς απέκτησαν τόσα χρήματα; Μα φυσικά ο πατέρας του, ο Πολυχρόνης (Χρόνης) Προσαλέντης, ήταν πίσω από την απάτης Σώρρα στο νησί της Κέρκυρας. Τι σημαίνει αυτό; Ο Χρόνης Προσαλέντης έκοβε χρεώσεις για τεράστια ποσά σε αφελείς ανθρώπους που είχαν το πιστεύω ότι ο Σώρρας είναι ο σωτήρας του έθνους. Τους εκτύπωνε με λίγα λόγια «συγχωροχάρτια» για χρέη.

Φυσικά ήταν ξεκάθαρα απατηλά κωλόχαρτα τα οποία έγραφαν πως όποιος τα κατέχει μπορεί να ξεχρεώσει κάθε οφειλή που έχει. Με την απόκτηση του δήθεν το χαρτί ο κάθε κάτοχος γινόταν υποτίθεται μέτοχος σε έναν ανύπαρκτο πλούτο που είχε ο Σώρρας αποκτήσει και καλά για παροχή της τεχνολογία του αρχαίου Ελληνικού θεού Απόλλωνα σε εξωγήινους αφού του ζήτησε συνεργασία ο Ομπάμα.

Ξέρω με σίγουρα πως ό,τι περιουσία έχει ο Πολυχρόνης Προσαλέντης, η γυναίκα του, ο νόμιμος γιος τους Γεράσιμος Προσαλέντης τους καθώς και ο Damian Prosalendis οφείλεται σε εξαπάτηση γερόντων στην Κέρκυρα. Έτσι έφτασε μια ολόκληρη νήσος να μισεί αυτήν την οικογένεια και για αυτό ζουν τόσα χρόνια ζούνε στο περιθώριο. Καθώς δίκες εκκρεμούν κατά τους, ο Δαμιανός πλέων διαμένει στο διαμέρισμα γνωστού διωκόμενου μαστροπού γνωστού ιντερνετικά ως «kingvakalis» στο Dubai.

Εγώ με τον Δαμιανό Γνωριστήκαμε σε εκείνη την εποχή που ο πατέρας του έβγαζε εκατομμύρια μέσω της απάτης Σώρρα. Ήταν λίγο πριν ο Δαμιανός αρχίσει να παριστάνει πως ήταν φοιτητής. Αυτό που έκανε ήταν να πληρώνει εμένα να του κάνω τις εργασίες στο πανεπιστήμιο. Τελικά παρ’ όλη την βοήθεια ουδέποτε αποφοίτησε. Εγώ τελείωσα στα 4.5 χρόνια και τον άφησα. Εν τέλη δεν δημοσίευσε ποτέ τελική εργασία (που είναι υποχρεωτική για να αποφοιτήσει κάποιος, άρα αποδεικνύεται πως δεν αποφοίτησε).

Και έτσι εγώ και ο Δαμιανός χαθήκαμε για κάποιο χρονικό διάστημα. Μου εμφανίστηκε ξανά βέβαια το 2016 υποστηρίζοντας πως ήθελε να κάνουμε μαζί «δουλειές» σε «επιχείρηση» του. Ξέροντας καλά την απίστευτη ηλιθιότητα που διακατέχει αυτό το άτομο ήμουν διστακτικός όπως και κάθε φορά που του έρχονταν ιδέες. Αλλά τουλάχιστον του μίλησα.

Αυτό που ήθελε ήταν εξυπηρέτηση για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που είχε αποκτήσει ο πατέρας του. Ήδη από το 2016 τα πράγματα φαίνονται εξαιρετικά άσχημα για τον Σώρρα. Ένας ροδίτης γιατρός/δημοσιογράφος τότε ερεύνησε την απάτη Σώρρα και έδωσε δημοσιότητα στο σχήμα τους. Όλοι κοντά στον Σώρρα όπως και ο Χρόνης Προσαλέντης κατάλαβαν πως η κατάρρευση της απάτης τους ερχόταν.

Και τι σχέδια έκαναν οι απατεώνες της οικογένειας Προσαλέντη; Μου ζήτησαν να φτιάξουμε ψευδή εταιρία αποκλειστικά για να ξεπλένει ο Damian το μαύρο χρήμα του Πατέρα του. Φυσικά όλα αυτά ήταν παράνομα αλλά έκατσα να το υποστώ υποσχόμενος «πολύ χρήμα».

Ως ηλίθιος, ο Δαμιανός μέχρι και σήμερα εξακολουθεί να μην καταλαβαίνει τίποτα από επιχειρηματικότητα. Και εκεί χρειαζόταν εμένα. Ο Δαμιανός βέβαια φρόντισε κοτσάρει παντού την μούρη του στην «επιχείρηση». Ξοδεύοντας λεφτά που ο πατέρας του είχε ξεπλύνει ήδη, πήγε Αμερική όπου και έβγαλε εικόνες με ελικόπτερα και εμφανίσιμα αμάξια που νοίκιασε.

Αυτός είναι φυσικά ο λόγος που ακόμη και σήμερα ανεβάζει ξανά και ξανά ίδιες εικόνες. Επίσης τότε ήταν τόσο νέος που ακόμη δεν είχε φουσκώσει απ’ τα στεροειδή. Στις ΗΠΑ επίσης έδωσε πολλά λεφτά για βιντεοσκοπημένες εμφανίσεις με τους Grant Cardone και Tai Lopez όπου πήγε να ξεστομίσει φούμαρα on camera.

Κανόνισε και να αγοράσει άφθονα ψεύτικα άρθρα που με έβαλε να γράψω να λένε καλά λόγια για αυτόν σε Ελληνικά καθώς και ξένα μέσα. Η απάτη του τότε ήταν και καλά ότι μπορείς να γίνεις πλούσιος με το dropshipping, ή αλλιώς τριγωνικό εμπόριο. Η ονομασία της μπίζνας ήταν «Dare and Conquer Media» με την οποία ακόμα χρεώνει τραπεζικές κάρτες. Φυσικά αυτή είναι μια ανύπαρκτη και ψεύτικη εταιρία χωρίς πραγματική έδρα ή ΑΦΜ. Οι χρεώσεις γίνονταν όλες από ψεύτικα στοιχεία μέσω Stripe.

Αυτό έτσι και αλλιώς δεν έχει σημασία, αφού ποτέ δεν υπήρξαν πάνω από πέντε πελάτες σε αυτό το εγχείρημα. Έβγαζε βίντεο τα οποία δεν προσέλκυσαν κανέναν στην απάτη. Αυτά βρίσκονται ακόμα στην ιστοσελίδα Gumroad για όποιον ενδιαφέρεται. Αξίζει να πούμε πως λόγο των μηδενικών πωλήσεων σε αληθινούς πελάτες, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος έτσι αποδείχθηκε αναποτελεσματικό. Εγώ τότε δεν είχα συνεισφέρει και η ποιότητα του περιεχομένου στα βίντεο ήταν άθλια.

Ο Δαμιανός πάντως από τότε το έπαιζε εκατομμυριούχος ενώ στην πραγματικότητα τον τάιζε ο πατέρας του και ήταν τόσο ανίκανος που δεν ήξερε καλά καλά το όνομα του στα Αγγλικά να γράψει. Εγώ είχα αρχίσει να εμπλέκομαι παραπάνω όταν αποφάσισε να κάνει κάτι άλλο. Για αρκετό καιρό εμφανιζόμουν ως ένας απλός υπάλληλος σε μια άλλη ανύπαρκτη εταιρία του η οποία παρείχε μικρές υπηρεσίες στο Fiverr.

Από όταν άρχισε να τρέχει αυτό, ο Δαμιανός δεν βοηθούσε σε τίποτα απ’ όλες τις πτυχές της επιχείρησης. Πολυμέσα, άρθρα, emails, λογιστικά, και πολλά μα πολλά άλλα, τα έκανα όλα μα όλα τελείως μόνος. Ήταν απλός συμφωνημένο πως θα κρατούσα τα πραγματικά έσοδα όταν αυτός θα έβαζε πλαστές παραγγελίες για ξέπλυμα. Φάνηκε πάντως πόσο τσιφούτης ήταν. Ξέπλενε μήνα με τον μήνα μαύρα λεφτά αξίας 10.000€ και άνω και τσιγκουνευόταν να δώσει εμένα όσα λεφτά έβγαζα με τον ιδρώτα μου.

Έτρωγε τα μεροκάματα μου για προωθητικές ενέργειες ενώ αυτός ξέπλενε πάρα πολλά λεφτά μόνο χάρη σε εμένα. Σίγουρα πάνω από το 90% των παραγγελιών στο Fiverr πάντως ήταν αποτέλεσμα ξεπλύματος μαύρου χρήματος άρα σίγουρα δεν ήταν επιτυχημένο. Οκ, εγώ είχα χαρτζιλίκι της τάξης κάπου στα 500€ με 800€ κάθε μήνα. Όμως δεν είχα αφήσει την κανονική μου εργασία αφού κάτι τόσο ασταθές καμία εξασφάλιση δεν μπορούσε να παρέχει σε άνθρωπο με παιδιά σαν εμένα.

Και μην ξεχάσουμε πως ο Δαμιανός δεν είχε ικανότητες να βοηθήσει στο ελάχιστο λόγο και του ότι δεν ήξερε Αγγλικά και γενικά έχει πολύ χαμηλό δείκτη νοημοσύνης. Η όλη επιχείρηση δεν μπορούσε να μεγαλώσει με μόνο έναν πραγματικό εργαζόμενο σε ημιαπασχόληση φυσικά. Εν τέλη τα σπάσαμε αφού ο Damian σταμάτησε να προωθεί την επιχείρηση ως καλός τσιγκούνης και σταμάτησαν να υπάρχουν πελάτες. Και με αυτόν τον τρόπο έκλεισε και αυτός ο κύκλος.

Η νέα απάτη στο Kονκλάβιο (Conclavio)

Εκείνον τον καιρό ο Δαμιανός εξαφανίστηκε για κάποιο διάστημα. Η επόμενη δημόσια εμφάνιση του ήταν στο Greece Next Top Model (GNTM). Εκεί φάνηκε πως η νέα του απάτη πλέον θα ήταν το «Conclavio».

Πλέον ο Δαμιανός Προσαλέντης κατάλαβε πως δεν έχει νόημα να έχει συνεργάτες. Πλήρωσε άτομα να του φτιάξουν τελείως προσωποκεντρικές σελίδες λίγο πριν εμφανιστεί στο GNTM ώστε να μπορεί να παρουσιαστεί για εκατομμυριούχος. Τώρα με νέο παρατσούκλι για την απάτη του, Conclavio, και καινούριο ονοματάκι για την αφεντομουτσουνάρα του, «εκατομμυριούχος», αλλά και με τα παλαιότερα ψεύτικα άρθρα από τους ψεύτες στα μέσα που πλήρωσε, έκανε εκκίνηση για μια πραγματικά τεράστια απάτη ονόματι «Conclavio λέσχη εκατομμυριούχων».

Ο λόγος που είχε μάθει αυτός ο ανεπίδεκτος μαθήσεως βλάκας για τα κρυπτονομίσματα πάντως ήμουν εγώ. Πριν καν σπουδάσουμε κιόλας του έλεγα για bitcoin. Παρακάλαγα να μου δανείσει ο πατέρας του για επένδυση και να μοιραστούμε εγώ και ο Δαμιανός όποια κέρδη, ειδάλλως θα τα επέστρεφα εγώ. Δεν είχα ζητήσει καν πολλά χρήματα ακόμη και για τα δεδομένα μου ως παιδί τότε. Βέβαια στο ανύπαρκτο μυαλό του δεν μπόρεσε να καταλάβει τι έλεγα και τελικά δεν πήρα ούτε δραχμή. Αν είχα πάρει αυτά που είχα ζητήσει βέβαια και κρατούσα τα bitcoin πλέον θα ήμασταν και οι δύο πολυεκατομμυριούχοι κανονικά…

Α και να μην ξεχάσω πως του είχα αναφέρει πως ΟΛΑ τα μαύρα λεφτά που είχε ο μπαμπάς του θα μπορούσε να τα ξεπλύνει με μια επίσκεψη από «γνωστό Ρώσο» που έπαιρνε μετρητό χρήμα και επέστρεφε bitcoin, τα οποία θα μπορούσε όποιος θέλει να ρευστοποιεί με φορολογία για τα μάτια των εφοριακών 100% νόμιμα. Αλλά 15% για φόρους στο κεφάλαιο ντούκου φάνηκε μεγάλο στον άλλο βλάκα, τον πατέρα του, ο οποίος επίσης ως άπληστος και καρατσιφούτης πρότεινε να στηθεί ολόκληρη ψεύτικη επιχείρηση.

Δεν εντυπωσιάζομαι που πλέον ένας τόσο άξεστος άνθρωπος χωρίς ηθική μπλέκει σε μαστροπεία ανήλικα μόνο και μόνο για προσωπικό κέρδος. Δεν μου φαίνεται περίεργο που έχει φανεί να ζητάει από παιδιά χρήματα που έβγαλαν από κάλαντα. Διόλου περίεργο δεν είναι να κάνει υποσχέσεις για σίγουρα οικονομικά οφέλη cryptos την στιγμή που ίδιος είναι υπερβολικά χαμηλής νοημοσύνης για να κατανοήσει καν τι σημαίνει η θεμελιώδης έννοια του «έξυπνου συμβολαίου» στα κρυπτονομίσματα. (Μέχρι και να αποφασίσω εγώ να ξεκόψω τελείως ο ίδιος μου έστελνε σχεδόν καθημερινά για να είναι σίγουρος πως δεν θα γράψει βλακεία στα τσατ που τρέχει όταν απαντούσε ερωτήσεις).

Σχεδόν τα πάντα στην ομάδα Κονκλάβιο όπως καταλαβαίνετε είναι ένα ψέμα. Μπορώ να το εγγυηθώ. Ο Δαμιανός ποτέ μα ποτέ έβγαλε ούτε ένα, ούτε κανένα εκατομμύριο. Δεν έμαθε καν να μιλάει αγγλικά… Όσο μάλλον την συγγραφή άρθρων απ’ την οποία υποστηρίζει πως έβγαλε εκατομμύρια. Οτιδήποτε θετικό έχει ήδη γραφτεί για αυτόν το έγραφαν άλλοι, επί πληρωμή πάντα. Τελικά το «πολύ χρήμα» που ξέπλυνε μέσα σε χρόνια από τις πλαστές επιχειρήσεις του δεν ξεπέρασε τα 300 χιλιάδες ευρώ. Όλα αυτά τα χρήματα ήταν βέβαια του πατέρα του μέσω της απάτης Σώρρα. Ο Δαμιανός ποτέ δεν δούλεψε ο ίδιος λόγο ελλιπών ικανοτήτων.

Ο Δαμιανός Προσαλέντης σαν τσιράκι του πατέρα του πριν το Κονκλάβιο (Concnlavio)

Έως ότου ο Δαμιανός ξεκίνησε την απάτη του στο (Conclavio) δεν τον ήξερε άλλος εκτός από τους αβανταδόρους που έπαιρνε για τσιράκια ο μαφιόζος Πατέρας του. Ο Χρόνης Προσαλέντης είχε συμφωνήσει μαζί του να καλύπτει τα έξοδα του ώστε να του ξεπλένει χρήμα με πλαστές επιχειρήσεις, ίσως και με προοπτικές μια από αυτές να αρχίσει να πηγαίνει καλά.

Πάντως ήταν άχρηστος σε επίπεδο που ότι έκανε επί για χρόνια αποτύγχανε πάντα. Τελικά φάνηκε πως θα είχε πολύ περισσότερα λεφτά ακολουθώντας κόλπο με το bitcoin που του είχα αναφέρει, σίγουρα πολύ παραπάνω κρατώντας έστω λίγο BTC. Βέβαια μέχρι και ο μαφιόζος πατέρας του για λίγο καιρό σταμάτησε να του στέλνει λεφτά καθώς είχε νευριάσει μαζί του. Αυτός είναι ο λόγος που ήταν εξαφανισμένος σχετικά πρόσφατα στο διάστημα ενδιάμεσα της δημιουργίας του Conclavio.

Ο Χρόνης Προσαλέντης ασκεί μεγάλη προσοχή στο τι έξοδα κάνει διότι μέχρι σήμερα κινδυνεύει να του κατασχεθούν όλες οι περιουσίες που έχουν στην οικογένεια του, καθώς είναι αποκτημένες με απάτη. Και να λέμε και την αλήθεια, φοβάται να τα χάσει κιόλας διότι λόγο ανεπανόρθωτης ζημιάς στην φήμη του δεν θα μπορέσει να εργαστεί ποτέ ξανά.

Μικρή παρένθεση εδώ, σκεφτείτε πάντως το εξής, Ο Damian γνώριζε για το bitcoin περίπου από το 2012 και δεν αγόρασε όσο και να τον παρακαλάγαμε…

Τελικά ισχύει ότι ο Δαμιανός έχει εξαπατήσει εκατοντάδες κόσμου στο πανελλήνιο κλέψει χρήματα μέσω συνδρομών. Αλλά σίγουρα δεν είναι ακόμα εκατομμυριούχος. Σίγουρα έχει δεκάδες ενεργούς συνδρομητές από και ίσως παίρνει 4000€ μηνιάτικο αν είμαστε και γενναιόδωροι. Το αστείο αστείο είναι πως όταν έφερε τις επιχειρήσεις εξαπάτησης του στην Ελλάδα, κατάφερε πιάσει θύμα κόσμο σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι όταν έβγαζε υλικό για Αμερική. Αυτοί είμαστε στην Ελλάδα…

Βέβαια αν απαντήσει ποτέ σ’ αυτές τις αποκαλύψεις θα το κάνει με ψευδή διαπιστευτήρια, όπως κάνουν πάντα αυτός και ο πατέρας του. Και σχεδόν σίγουρα κάποιοι θα τον πιστέψουν. Αλλά εγώ όσους τον πιστέψουν θα τους γράψω εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Πραγματικά έκανα ότι μπορούσα. Πλέον ζω στο σε ξένη χώρα, με οικογένεια, και έχω εξασφάλιση και οικονομικά και εργασιακά.

Ξέρω, είμαι συσχετισμένος με πράγματα όχι και τόσο ηθικά, αλλά πέραν του ότι πάει καιρός, αν τολμήσει να εμπλέξει και το όνομα μου έχει να μπει φυλακή για πολύ παραπάνω χρόνια μαζί, χώρια και υποθέσεις κατά του για παιδική πορνογραφία, εξαπάτηση με μέσα διαδικτύου, προτροπή ανηλίκων, μαστροπεία, φοροδιαφυγή, πλαστογραφία, πλαστή ταυτοπροσωπία και ένα κάρο άλλα που σχηματίζονται σε νέες δικογραφίες όσο μιλάμε.

Ελπίζω απλά ο πατέρας του να μην βάλει τα βρομερά χέρια του στην μέση μέσω της μαφία εκεί με στόχο την καθυστέρηση διαδικασιών κατά του Δαμιανού απ’τις αρχές. Εύχομαι να μπουν και οι δύο φυλακή το συντομότερο.